Tid til lidt personlige projekter

Skal alt hvad man fotograferer handle om penge?…

Camilla Tolstrup: Idéen her var at hun skulle se ud som om at hun blev trukket ud af billedet.

Mange af mine fotoopgaver til dagligt, er til trods for at jeg elsker at tage billeder, ofte med andres ønsker og idéer som fokus. Og ofte er billederne af forskellige årsager ikke egnede til at uploade på de sociale medier uanset hvor gerne jeg ville. Det kan være GDPR-forskrækkelse, personlige grunde eller blot fordi kunden ønsker at billederne ikke skal figurerer andre steder end der hvor de ønsker. Så en gang imellem, når tiden ellers er til det med , med kone og to børn, så får man en ustyrlig lyst til at skyde nogle vilde billeder bare for sjov. Gerne med det formål at modellerne og jeg må bruge billederne frit. Om det være sig TFP eller hvilken aftale man nu indgår, så er det bare vigtigt af få tid til leg.

Til sommer hvor jeg skruer op til fuld tid med fotovirksomheden holder jeg på at disse projekter stadig er vigtige for at udfordrer og afsøge nye aspekter af fotografi, teknik og kreativ formåen uden at der er nogle der bliver økonomisk pressede af et udfald der ikke helt bliver som forventet. Jeg betragter lidt disse personlige projekter som en slags kreativ fotografisk sandkasse.

Lærke Tolstrup der er tidligere verdensholdsgymnast og iøvrigt en fremragende springer

Oftest ligger der en idé der skal afprøves eller en uafprøvet teknisk del bag når jeg arrangerer et non profit shoot, men nogle gange er det også når muligheden byder sig i form af en sportsudøver eller flere, der har en god idé og er med på alle idéerne. Men hvordan adskiller man det så fra photoshoots med $$$ som primære formål.

Fægter Ioana Azamfirei fra DAF
Camilla Tolstrup der til dagligt underviser i dans på BGI-akademiet og har fingrene dybt inde i de gode danske gymnastikhold

Som udgangspunkt stiller jeg op for 3 formål:

  • 1: Økonomisk gevinst
  • 2: Gevinst i form af materiale jeg kan bruge til mit erhverv/reklame
  • 3: Noget der er sjovt, udfordrende og risikofrit (den sidste vender vi lige tilbage til)

I 2019 er det indtil videre blevet til 2 projekter. Et danseprojekt med Camilla og Lærke, en håndfuld store nederdele og en trampolin. Og få dage efter 4 fægtere fra Jysk Akademisk Fægteforening.

Ioana og Judy fægter løs

Den sidst nævnte blev lidt dyr, da der desværre røg en studieflash i gulvet. Jeg kan dog på ingen måde klantre modellen, da boomstativet nok var en anelse for langt ude i yderposition og desuden med enormt højtliggende tyngdepunkt… en bommert der i skrivende stund kommer til at koste i omegnen af 4000,- Så nu får jeg da lige fat i et par ekstra sandsække, og overvejer da også kraftigt C-stands istedet for når det er det tunge grej der skal op i højden.

De fire fægtere, eller snarere de tre af dem, brugte jeg som modeller på min workshop til Fotomalia Camp 2018. Ioana, Judy, Tobias og Jasper stillede velvilligt op til lidt fri leg i medbragt studie.
Jasper stikker lidt til Tobias

Men ser man bort fra lidt uheld, så fik vi afprøvet lidt forskelligt, og med fornuftige resultater. Men posen med erfaringer er også blevet rigere.

Camilla giver den som en rød batwoman

Udfordringer som at skabe en stor nok baggrund til trampolinspring, at få en sort fægtemaske til at kunne ses på sort baggrund, at sikre en dyr flash ordentligt, at 30 stik samme sted med en fleuret gør nas, at store kjoler ikke altid gør som beregnet, at man måske med tiden skal have en større røgkanon, at en tynd klinge på en fleuret er svær at se på mørk baggrund, at store trampoliner er bedre end små osv. osv.

Camilla i shootets sidste hip-hop spring
5 sekunders dans af Lærke
Tobias retter lidt på kården. Tænkte hvidt i hvidt kunne give et fedt resultat

Med andre ord er det ikke kun sjov og brugbare billeder, men også god erfaring til næste gang man står med en kunde. Og hvem ved… måske en fægter eller en danser godt kunne tænke sig en håndfuld fede billeder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar