Fægtning

Det startede med en idé til en workshop, ja faktisk startede det da jeg så et promoveringsbillede eller 3 fra en Nikonreklame, hvor det var fægtere der var motivet. Men ikke desto mindre skulle der endnu en omgang Fotomalia Camp til, for at man fik grebet knoglen og snakket med nogle spændende mennesker ude i det danske land. Søger man på google, er det ikke lige fordi at landet er spækket med fægteklubber, hvilket faktisk er lidt synd. Det er nemlig et ret fed sport når man først sætter sig ned og betragter den.

Men lad os starte på dette års Fotomalia Camp, hvor 4 fægtere fra Jysk akademisk fægteklub stillede med 4 skarpt (eller nok mere spidst) udrustede fægtere. 2 mænd og 2 damer med fleuret og kårde som bevæbning.

Idéen med mine workshops på disse camps, har jo nok aldrig været at det skulle være let at gå til, så denne gang skulle det peppes op med lidt stroboskoplys, hvilket skulle vise sig at give en her del udfordringer. Den første udfordring blev at det nødvendigvis måtte foregå indendøre. Det betød mørklægning af en gammel kostald, med gamle døre og en god portion skraldesække. Hertil kom at baggrunden skulle være sort, hvilket blev ordnet med en god stak sorte lagner og en halv rulle gaffferstape. Den største udfordring var at få så stor forskel på det eksponerede (fægteren) og baggrunden som muligt, så spøgelseseffekten blev mindst mulig. Den næste udfordring var at Elinchrom ELC Pro 500 HD har en tendens til at første stroboskop flash er kraftigere end de resterende, hvilket blev løst ved at tricke flashen, og starte eksponeringen efter første flash manuelt… hvilket jo selvfølgelig er nemt med en gruppe på 4-5 med forskelligt udstyr og ikke mindst reaktionstid.

Så som du nok har gættet blev der ret langt imellem de gode skud, og jeg selv fik faktisk slet ikke skudt nogen billeder, fordi tiden gik med at dirigerer resten af foretagendet. Dog lykkedes det mig at skyde et par skud da workshoppens deltagere efterfølgende blev sluppet løs i free style.

Workshoppen gik rigtig godt og stemningen på hele Campen var i klassisk god fotomaliastil, og rusen af kreativt adrenalin falder først mange dage senere.

Men lysten til selv at skyde lidt fægtere var ikke helt stillet endnu, og da chancen for at komme ud og se lidt jysk-fynske mesterskaber bød sig, blev jeg nød til at få stillet min nysgerrighed. Det foregik på Malling skole syd for Århus i en ældre gymnastiksal. Da jeg ankom blev jeg straks budt velkommen og vist godt til rette, og kampene var allerede begyndt dagen før, så jeg kom til de afgørende kampe.

Stemningen i salen var markant anderledes fra andre sportsgrene jeg dækker. Der var lidt stille, 2 personer stod i duel imens dommerens intense blik fulgte spidserne af de to kårder…. stilhed imens duellanterne chattede lidt til hinandens klinge, hvorefter få men eksplosive sekunder afgjorde pointet… et kort jubelbrøl og et mere sagte bandeord fra taberen bliver afbrudt af dommerens franske formalia efterfulgt af et “en garde”. Og sådan fortsatte duellen så. Pisterne som banerne kaldes blev på skift brugt af de forskellige fægtere og aldersgruppe, køn og våben skiftede løbende. To af de mere modne herre havde en utrolig hyggelig måde at konverserer på imellem de enkelte point, og man kan ikke andet end trække på smilebåndende når konkurrenceånd og gentlemanship følges hånd i hån med en god portion fægtehumor.

Nyd billederne, jeg nød at tage dem i en halvanden times virkelighedsflugt til en verden jeg ikke før havde set.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar