Nikkor 14-24mm f/2.8G ED

Endelig er jeg kommet i besidelse af dette ekstreme vidvinkel zoomobjektiv.Nikkor 14-24mm f/2.8G ED

Objektivet her er valgt ud fra at jeg manglede et objektiv der kunne få trange rum med, samt bruges til at lave up-close action. Objektivet har længe været på ønskesedlen, men den ekstreme vidvinkel har også afskrækket mig lidt, da man skal tænke meget anderledes når man komponerer billederne. Derudover var jeg lidt skeptisk overfor det store buede frontglas og den manglende mulighed for at skrue et ND filter på.

Hvad fik mig til at købe det?… Er dybt afhængig af evnen til hurtigt at omstille i forhold til de motiver jeg fanger til dagligt, så evnen til at zoome var et plus. Der til kommer at den dækker op til 24 mm, hvor mit næste glas tager over. Så nu er jeg godt dækket ind fra 14mm-400mm uden huller. Det sidste argument var at så mange af mine fotografvenner bruger glasset flittigt.

Objektivet virker solidt bygget, og ligner i byggekvalitet og opbygning sin større bror 24-70mm f/2.8… så må vi se om gummiringene også giver slip på dette objektiv :-s

Der medfølger et kæmpe dæksel til at beskytte frontglasset, og modlysblænden er fastmonteret.

_JAC7664

Som det ses på billedet herover kommer der specielt ved billeder taget tæt på, en smule forvrængning imod kanterne af billedet. (panden på drengen i luften).

_JAC7670

Objektivet er rigtig godt hvis man vil vise miljøet, og takket være den store blændeåbning kan man stadig sløre baggrunden, også selv om man bruger den på 14mm.

_JAC7614

Skal man fange store dele af stjernehimlen, er objektivet ikke bare godt, men rigtig godt… skudet herover er ren og skær afprøvning, men jeg skal helt sikkert ud i vintermørket og lede efter motiver der skal foreviges med mælkevejen i baggrunden. Billedet herover er iøvrigt beskåret af kosmetiske årsager.

_JAC7763

Forsøgte mig med til landskabsmotiver, hvilket jeg ellers ikke så tit beskæftiger mig med. Men på grund af den ekstreme vidvinkel er det som om at skyerne på himlen og elementerne nærmest trækker fokus imod midten af billedet. Hertil kommer at man får skarphed der lever helt op til forventningerne.

_JAC7754

Konklusion

Ingen tvivl om at dette er et rigtigt lækkert stykke glas. Pivskarpt og lysstærkt som jeg har ønsket, men der er også et men… Største bekymring er det store ubeskyttede frontglas der hurtigt fanger regndråber, saltsprøjt, fedtede fingre, støv og det der er værre. Eneste beskyttelse er det medfølgende dæksel. Efter en tur til havet med støvregn, skulle mikrofiberkluden findes frem. Prisen er det andet men… til prisen kunne vibrationsdæmning have været et lækkert lille twist.

Men på alle andre fronter, lever objektivet op til drømmen… nu skal jeg bare have det helt ind under huden, og lære dets fordele og begrænsninger at kende.

Hvad er den god til so far?

  • Billeder af stjernehimlen
  • Landskaber
  • Trange rum
  • Action (faretruende tæt på)
  • Portrætter med MEGET miljø
  • Lead in lines
  • Skæve perspektiver

Hvad er den mindre god til?

  • Portræt nærbilleder (med mindre man går efter stor næse-effekten)
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar