Det hænder at man får en idé der skal afprøves, selvom den måske er en smule speciel. Og hvem bedre at få med på en skæv idé, end ekstremløber Kristina Schou Madsen.

Disciplinen kaldes kreativt portræt, og i dette tilfælde er idéen bag, at vise at Kristina er en kvinde med fødderne solidt plantet i jorden. At hun også har ben i næsen og en vilje som granit, må vente til en anden god gang.

Udførelsen startede to dage før i et byggemarked på vej hjem fra en anden fotoopgave. Jeg fik en plade gratis da den alligevel skulle smides ud, og hertil købte jeg en klar akrylplade og et par brædder.

Aftenen før blev det så skruet sammen til et “akvarie” på 100 x 37.7 x 6 cm. Bag denne et bord med 4 ben og huller til at stikke fødderne igennem. Akvariet var til jorden og bordet skulle dækkes af græs. Alle træ-flader der vender imod kameraet blev malet sort med spraymaling.

Morgenen efter var det ud med spaden og grave lidt græstørv og så ellers afsted med det mobile studie i bagagerummet… og en pose plantemuld…

Det første problem der skulle overvindes var plexiglassets refleksive overflade, der ved første testskud fungerede som et udemærket spejl.

Løsningen blev at sætte en skrå gummimåtte foran, så der var mindre lyse ting der kunne spejles.

Herefter blev der fundet en grid frem til den ene flash for at belyse jorden med en begrænset lyskegle.

Oktaboksen blev sat højt op, så den ikke påvirkede reflektionen i glasset betydeligt.

Oprindelig havde jeg egentlig tænkt at man skulle kunne se fødderne nede i jorden, men efter et par forsøg er denne version midlertidig skrinlagt… ihverfald indtil der kommer en mørk aften foran computeren 🙂

Det græs jeg har brugt har den fine egenskab at det stikker lidt, men det er selvfølgelig nøje udvalgt så det ikke ligner en golfbane eller for den sags skyld en villahaves nyslåede græs.

På grund af en marginal højdeforskel på Kristina og jeg, måtte hun lige løftes lidt inde i kassen. Til dette havde Kristina heldigvis et par fine yogaklodser i hendes hjemmefitnesscenter.

Til Kristinas forsvar skal det lige nævnes at jeg sagde at det bare var benene jeg skød… (undskyld Kris 🙂 ) Men billedet viser selve opbygningen af kassen. Egentlig var det dette billede af benene der skulle photoshoppes ind så man kunne ane benene under jorden. Men resultatet er simpelthen ikke godt nok… Men som bts billede kan man da kun blive glad 🙂